HTML

Szerda +

Friss topikok

  • Kentaur67: Nem akarom senki örömét elrontani, ezek az írások (bár ugyanolyan jók), de nem Uj Péter írásai. Ne... (2011.02.24. 17:47) Arab forradalmak
  • nabazzmeg: Basszus, cefet jó ez a blog, véletlenül akadtam rá, mikor egy kis szerdá-t akartam olvasni a nol-o... (2011.01.27. 07:35) A troll is ember
  • Sz.Lacc: Multkorjaban akadtam ra erre a blogodra, de mar magam sem tudom hogyan. :-) Ami nekem furi, hogy n... (2011.01.18. 21:56) Bombahír
  • Kentaur67: Örülök, hogy újra saját magad vagy. Csak így tovább, Péter! Spartacus (2011.01.05. 15:31) Snowboardozás papokkal és drogrehabosokkal

Linkblog

Italozás Rupert Murdoch-kal

2010.12.29. 08:02 :: kamuUP

 

1.

- Mi lelt fiam, alig állsz a lábadon?
- Berúgtam az éjjel atyám.
- Ajaj fiam, kellett ez neked? Rossz dolog az ital!
- Nem is az itallal van a baj, hanem a Másnappal.
- Látom, azért szellemeskedéssel még így is próbálkozol. És kivel italoztál? Csak nem magad!? Az tán még rosszabb.
- Rupert Murdoch-kal.
- Nem ismerem.
- Egy amerikai-angliai médiacézár. Jobban mondva eredetileg ausztrál, csak kinőtte azt a kis földrészt. Tudja, atyám a Szentatya Világi Trollbizottságából az egyik tag.
- Már össze is jártok?
- Áá, magam is meglepődtem. Ő a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere. Csodálkoztam is, hogy mi a ráknak jön hozzám látogatóba így két ünnep között. Persze inkognitóban.
- A Szentatya is volt járt már itt álnéven.
- Nem mondja! És hol szállt meg?
- Dorogon, egy panzióban. Közel van Esztergomhoz.
- Akkor már miért nem Párkányon? Csak a hídon kellene átsétálni. – csúszott ki a számon. Nem mintha bele akarnék pofázni a vatikáni álruhás küldetések logisztikájába.
- Kockázatos, ott a határ.
- Hol van az már, atyám? Szlovákia is ugyanúgy Schengen-állam, szabad az átjárás.
- Még Sólyom Lászlónak néznék, és megvan a baj.
- XVI. Benedeket? Hiszen nem is hasonlít a Sólyomra!
- Nézték őt már Ratko Mladićnak is fiam. – legyintett keserűen a pap. – És mit mond az a Rupert Murdoch? – terelte gyorsan a témát.
- Megint fizetőssé akarja tenni az internetes tartalmat, ami nem is lenne hülyeség, de egyszer már belebukott. Most a kommentelőkkel fizettetne.
- És ez menni fog?
- Hát, elég meredeken hangzik, de nemcsak lelkes, hanem meggyőző is volt. Szerinte, aki rákattan a kommentezésre, azt nem tartja vissza, hogy pénzbe kerül.
- De miért hajtjátok annyira a pénzt fiam, mondod, hogy ez a Rupert is a világ egyik leggazdagabb embere, minek neki még több?
- Nem ilyen egyszerű ez atyám, ennek a pasasnak nem a pénz a lényeg, hanem, hogy ne dőljön be a sajtóbirodalma, de még a másé se. Nem könnyű most a helyzet. Az internetezők rászoktak az ingyenességre, ráadásul nyomtatott újságot egyre kevesebben vesznek. Ezt azért tisztelem az öregben, hogy még mindig ilyesmin agyal.
- Pont úgy, mint te, fiam.
- De atyám, hogyan is hasonlíthatna össze minket? Ez a Rupert Murdoch egy kőgazdag ember, ráadásul majd’ nyolcvan éves!
- Te, és a családod sem halna éhen fiam, ha holnaptól nem dolgoznál. És te sem vagy már húsz éves. Csak téged is hajt a jó gazda szelleme, mint ezt a Rupertet, de nem is baj ez fiam, sőt, egyenesen erény, ha egyébként tisztességesek vagytok mindketten.
Ezt a szálat nem akartam tovább feszegetni, és szerencsére az atya is jókor váltott.

 

2.


- Nem tudnál eljönni a rehabos fiúkkal snowboardozni? Csak ide, Kelet-Ausztriába. Semmering mellé. Még a Barkassal is megjárjuk öt órán belül.
- Nem tudok snowboardozni, atyám.
- Emiatt ne fájjon a fejed, Lentiben összeszedjük a gördeszkás Zoltán atyát. Kevesen tudják, de még Ausztriában sincs tőle jobb felszentelt snowboard-oktató.
- Nem áshatnám inkább fel a kertet? – próbáltam kivonni magam, mert bevillant, hogy Hesos testvér, vagy valamelyik másik exdrogos hülyegyerek vajon milyen agyament baromságokat hajt végre a labancok lankáin.
- Télvíz idején? – ha nem, hát nem. Azért nem kellene szemtelenkedned fiam. – mondta a pap csendesen és lemondóan. Szerintem a sok-sok év gyóntatási tapasztalatával a háta mögött van olyan dörzsölt pszichológus a csuhás szemete, hogy ezt direkt csinálja, mert tudja nagyon jó, ettől olyan lelkiismeret furdalásom, lesz, hogy úgyis beadom a derekamat.
- Mikor indulunk? – sóhajtottam lemondóan.

Szólj hozzá!

Címkék: rupert murdoch

A bejegyzés trackback címe:

https://szerdaplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr282500960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása