HTML

Szerda +

Friss topikok

  • Kentaur67: Nem akarom senki örömét elrontani, ezek az írások (bár ugyanolyan jók), de nem Uj Péter írásai. Ne... (2011.02.24. 17:47) Arab forradalmak
  • nabazzmeg: Basszus, cefet jó ez a blog, véletlenül akadtam rá, mikor egy kis szerdá-t akartam olvasni a nol-o... (2011.01.27. 07:35) A troll is ember
  • Sz.Lacc: Multkorjaban akadtam ra erre a blogodra, de mar magam sem tudom hogyan. :-) Ami nekem furi, hogy n... (2011.01.18. 21:56) Bombahír
  • Kentaur67: Örülök, hogy újra saját magad vagy. Csak így tovább, Péter! Spartacus (2011.01.05. 15:31) Snowboardozás papokkal és drogrehabosokkal

Linkblog

Snowboardozás papokkal és drogrehabosokkal

2011.01.05. 07:54 :: kamuUP

1.

Egy Barkassal, két pappal, meg egy rakás drogrehabossal ausztriai snowboard-túrára indulni már önmagában extrémsport. Kis kitérővel Lentiben felvettük Zoltán atyát, a gördeszkázás Assisi Szent Ferencét.

Schengen nagy előnye, hogy be tudtunk lépni Ausztriába a sebváltóhibás Barkassal. A járgány meglepően jól bírta a strapát, csak kétszer kellett tolni. Két osztrák zsernyákot azért sikerült kifognunk, de az egykori vasfüggöny mögül előbarkasozó két pap és drogrehabos rakománya meglágyította a sógor hekusok szívét és egy achtunggal megúsztuk.


Ha a térdeim bírták volna, talán meg is tanulok snowboardozni, Zoltán atya tényleg türelmes oktató. Lendvai Zoltán János, a Zala megyei Rédics római katolikus papja már az első este sem bírta ki, hogy ne mutasson be pár trükköt a halfpipen. Másnap a fél sípálya reverendába öltözött. Azt hitték az a legújabb, trendi snowboard-szerkó. Zoltán atya következő akrobatikus snowboard bemutatójára a nemzetközi média is lecsapott. Ott volt a BBC, a CNN, a Pro7, de még a Vatikáni Rádió és az Al-Jazeera tudósítója is.


Minekután a térdem nem bírta a kiképzést, betelepültem egy hüttébe, ahol neteztem, kuglófoztam és snapszoztam. Hesos testvér is hasonlóan cselekedett. Ő még egy extrát is beiktatott: a vizet Jägermeisterré akarta változtatni. A kezdeti kudarc nem törte le. Úgy okoskodott, hogy a folyamat megfordítása talán segíti a megértést. Megpróbálkozott a feladat inverzével. Kikért egy tálca Jägert, talán huszat, fennhangon imádkozott, majd meditált (pedig azt hittem, hogy az olyan krisnás-buddhista-szcientológus szokás) és lerántotta őket. A seggrészeg Hesosnak csak nem jött össze a mutatvány. Az lett a vége, hogy megátkozta a csapost, akit nem  érdekelte a teológiai kisérlet, meg akarta a kísérleti italokat fizettetni. Végül a fizetni nem akaró, inkább átkozódó Hesost kidobták, és egy szabálysértési eljárás keretében két évre kitiltották Alsó-Ausztria összes síterepéről.


2.


Zusammen nem is volt olyan rossz a snowboard-hétvége. Még az Al-Jazeerába is bekerültem, amint a második sorban ámulom Zoltán atya reverendás snowboard-bemutatóját.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szerdaplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr982560211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kentaur67 2011.01.05. 15:31:50

Örülök, hogy újra saját magad vagy. Csak így tovább, Péter!

Spartacus
süti beállítások módosítása